Ezt a likőrkülönlegességet a Cognac vidéken fekvő Lapostolle birtok egykori tulajdonosa, Louis-Alexandre Marnier Lapostolle alkotta meg 1880-ban.
A likőr különlegességét és egyedi ízvilágát a keserűnarancsnak nevezett gyümölcsfajta adja, amely sokban különbözik az általunk fogyasztott édes
narancstól; elsősorban igen aromás, ezért a parfümipar is előszeretettel használja A konyakot a cég saját, Haitin lévő ültetvényeiről származó vadnarancs
(a keserűnarancs másik neve) olajával elegyítik, majd 6-8 hónap alatt tölgyfahordókban érlelik össze.
A lepárló rézüstjeit idéző gyönyörű palackon látható pecsét valódi viaszból készül, a piros szalagot pedig kézzel rakják az üvegre.
Alkoholtartalom 40 %
Palackozó N.A.
Illat A narancsvirág komplex illata keveredik a cukrozott narancshéj és vajkaramella aromáival.
Íz A keserűnarancs ízeit a konyak még jobban feltárja, narancsdzsem és földimogyoró.
Lecsengés Hosszú és harmonikus.